Keliaujant po pasaulį, ne tik mėgaujamės naujais kraštovaizdžiais ir kultūromis, bet taip pat turime galimybę išbandyti skirtingų šalių patiekalus ir patirti naujus skonius. Kelionės metu galima atrasti unikalias picerijas visame pasaulyje, kurios siūlo autentiškas ir nepakartojamas picas. Picerijos ne tik pasižymi skaniu maistu, bet taip pat atskleidžia skirtingų kultūrų skonius ir tradicijas.
Italija, kaip picos gimtinė, turi gausybę neįtikėtinų picerijų, kurios siūlo autentiškas Neapolio picas su plonu padu, šviežiais ingredientais ir tradiciniais padažais. Pavyzdžiui, „L’Antica Pizzeria da Michele“ Neapolio mieste yra viena iš seniausių picerijų, kurioje jau daugelį metų patiekiamos autentiškos Neapolio picos. Taip pat rasite legendinę „Da Michele“ piceriją, kuri užima pačią šlovės viršūnę. Čia patirsite tikrąją tradicinę picos patirtį, ragaujant skonio, kuris perduodamas iš kartos į kartą.
Amerikoje įžymios picerijos taip pat džiugina savo lankytojus. „Di Fara Pizza“ Niujorke yra legendinė picerija, kurioje šefas pasižymi savo meistriškumu ir kiekviename patiekale naudoja tik aukščiausios kokybės ingredientus. Čia tikrai paragausite tradicinės Niujorko stiliaus picos su plonu padu ir dideliais sūrio sluoksniais. Čikagos stiliaus pica, su storu picos padu ir gausiais ingredientais, yra nuostabi, o „Lou Malnati’s Pizzeria“ yra viena iš žinomų vietų šios picos mėgėjams.
Prancūzijoje, kuri taip pat garsėja savo virtuve, picerijos siūlo savitą požiūrį į šį patiekalą. Pavyzdžiui, „Pink Flamingo Pizza“ Paryžiuje siūlo kūrybingas ir spalvingas picas, kurių pavadinimai ir ingredientai atspindi miesto dvasią.
Jei keliavote į Japoniją, galbūt stebėjotės, kaip picos ir sushi gali būti derinamos. Tokijuje galite rasti picerijas, kurios eksperimentuoja su japoniškais ingredientais ir sukūrė neįprastus derinius, pvz., žuvies filė ir sojos padažo picą. „Savoy“ Tokijuje yra viena iš žinomų picerijų, kurioje galima ragauti skanių ir netradicinių picų variantų su šviežiais ingredientais.
Graikijoje taip pat galima atrasti picerijas, kurios siūlo savitą požiūrį į šį patiekalą. „To Kanoni“ Atėnuose yra picerija, kurioje naudojami tradiciniai graikiški ingredientai, toki kaip feta sūris ir alyvuogių aliejus.
Norvegijoje gali būti nustebinta šiuolaikinės picos interpretacija. Pavyzdžiui, „Villa Paradiso“ Osle siūlo organiškus produktus ir autentišką patirtį su puikiu Norvegijos kraštovaizdžiu.
Kelionėse yra puikus metas išbandyti vietinį skonį ir sužinoti, kaip picos yra interpretuojamos skirtingose kultūrose. Galite mėgautis ne tik skaniais patiekalais, bet ir susipažinti su aplinka, kuri atspinti šalies kultūra ir atmosferą.