pizza, bakery products, fast food-2000615.jpg

5 unikalūs picų receptai iš skirtingų pasaulio kultūrų

Skirtingų pasaulio kultūrų skoniai ir tradicijos susilieja picose, suteikdamos mums galimybę išskirti savo skonio įspūdžius ir patirti skirtingų pasaulio šalių virtuvių grožį. Štai penki išskirtiniai picų receptai, atspindintys įvairių šalių skonius ir gastronominę įvairovę.

Pradėkime nuo Italijos Capricciosa picos, kurią galima vadinti tikru kulinarijos menininkų kūriniu. Šioje picos versijoje susitinka kiaušinis, kumpis, šparagai, grybai ir alyvuogės, kurie ant plonos picos tešlos sukuria savitą sudėtingumo ir sotumo derinį. Tai klasikinė Italijos pica, apipinta šviežiais skoniais.

Pereikime prie Japonijos Okonomiyaki picos, kurioje skrudintas blynas virsta prabangiu patiekalu su kopūstais, krevetėmis, kumpiu ir padažu. Tai puikus pavyzdys, kaip Japonija pasiūlė savo variantą pasauliniam picos žanrui, įterpdama savitą ryškių skonių ir tekstūrų mišinį.

Turkijos Lahmacun pica atskleidžia šalies mėgstamo gatvės maisto paslaptis. Storos, traškios picos tešlos pagrindas su maltomis jautienos, daržovių, žalumynų ir prieskonių skoniu pasižymi maloniu šiuos gamtos produktus ryškinančiu deriniu. Tai yra vienas iš populiariausių užkandžių Turkijoje, pilnas aromatingų skonių.

Jei ieškote Amerikos skonio, BBQ Chicken pica yra būtent tai, ko jums reikia. Ši pica apdovanoja jūsų skonį Amerikietišku stiliumi, kur ant picos pagrindo dedama barbekiu padažu apšlakstyta vištiena, sūris ir švieži svogūnų žiedeliai. Tai yra puikus pavyzdys, kaip skaniai sujungti aštrų ir saldų skonį. 

Meksikos Tlayuda pica siūlo kitokį skonio pasaulį. Storos picos tešlos pagrindas yra užpildytas džiovintomis pupelėmis, keptu varškės sūriu, avinžirniais, salotomis ir aštriu padažu. Tai atspindi Meksikos virtuvės gyvybingumą ir skonį.

Šie penki unikalūs picų receptai iš skirtingų pasaulio kultūrų kviečia mūsų skonį ir įsijausti į savo jausmus, supažindina su įvairiapusėmis kulinarijos tradicijomis. Tai yra ne tik skonių išbandymas, bet ir keliavimas per kultūras, kurios pasižymi nepakartojamais patiekalų deriniais.

Taigi, nepriklausomai nuo to, ar norite išbandyti sultingąjį jautienos kepsnį ant Turkiškos picos arba mėgautis Italijos „Carbonara“ makaronais picos formoje, pasaulio skoniai siūlo begalinę galimybių zoną, kurioje gali dalyvauti kiekvienas maisto mylėtojas. Leiskimės į savo skonio skrydžius po įvairias kultūras ir pasinerkime į pasaulio picų skonius.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *